Japans bloedgras laat mijn voortuin eindelijk weer stralen!

Imperata cylindrica 'Red Baron'

Ik ben ontzettend blij met het Japans bloedgras dat het groene paradijs aan mij heeft geleverd. De laatste tijd heb ik mijn voortuin opnieuw aangeplant, want het was een behoorlijke jungle geworden. Alles op de schop gedaan en verschillende planten in de tuin gezet. Ik miste echter nog wat kleur. Deze grassen hebben het hele jaar door een mooie rode gloed, waardoor mijn tuin zelfs in de herfst en de winter wat kleur heeft.

Imperata cylindrica 'Red Baron

Weinig onderhoud!

De meeste planten dragen veel onderhoud met zich mee. Ik ben ieder jaar volop bezig met het knippen van heggen en het terugsnoeien van struiken. Japans bloedgras heeft dit gelukkig niet. Het enige wat ik hoef te doen is af en toe wat onkruid weg schoffelen, maar dat is niet anders dan in de rest van mijn tuin. De grassen zijn nu ongeveer 25 centimeter hoog en naar wat ik begreep blijven ze steken op zo’n 40 centimeter. Wat mij betreft een mooi maatje!