Oude pallet? Je Europallet inleveren kan interessant zijn!

Pallets

Europallets worden voornamelijk binnen de industrie gebruikt. Niet voor niets noemt men deze pallets ook wel industriepallets! Wanneer een Europallet niet meer gebruikt wordt door je organisatie, kan het interessant zijn om een Europallet in te leveren. Een Europallet inleveren kan bij verschillende organisaties. Ook voor particulieren behoort een Europallet inleveren tot de mogelijkheden. Een nadeel is in dit geval dat je de Europallet zelf moet afgeven bij de instantie aan wie je deze verkoopt. Het is van de staat van de pallets afhankelijk, voor hoeveel de pallets van je worden overgenomen.

Tip: als particulier kun je van een oude Europallet leuke meubelstukken maken! Op internet vind je hier inspiratie voor.

Pallets

Nieuwe pallets kopen en oude Europallets inleveren

Veel bedrijven kiezen voor het inleveren van oude Europallets om met de inkomsten van deze verkochte pallets vervolgens nieuwe Europallets te kopen. Binnen de industrie worden deze pallets voornamelijk gebruikt om producten stabiel en in grote aantal te kunnen vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan grote zakken cement, zand of andere bouwmaterialen. Het zou veel tijd kosten als deze producten stuk voor stuk in een vrachtwagen geladen moeten worden om vervoerd te kunnen worden.