Een matras van 160×200: groot, maar klein genoeg voor kleine kamers

matras 160x200

Wil je lekker liggen, maar weet je niet of een queensize bed nodig is? Vind je een twijfelaar ook weer aan de kleine kant? Dan is het matras van 160×200 perfect voor jou. Dit formaat matras zit er namelijk precies tussenin. Het is daarom ook zo dat veel mensen hiervoor kiezen. Het heeft daarnaast nog veel meer voordelen:

  • deze standaard maat zorgt ervoor dat beddengoed kopen makkelijker is
  • beddengoed is ook goedkoper
  • het matras en bijbehorende relatief smalle bed past goed op veel plekken
Comfort

Lakens zijn betaalbaar

Een matras van 160×200 is een matras met een vrij standaard maat. Het is toch een van de kleinere maten, en daardoor is beddengoed betaalbaar. Doorgaans zijn lakens eigenlijk best wel duur. Daarom is het altijd fijn om daar op te kunnen besparen. Met een smaller matras lukt dat zeker. Lakens voor een bed van 200 bij 200 zijn een stuk duurder. 

Samen slapen in een ruim bed

Een matras van 160×200 lijkt misschien klein maar er zijn genoeg mensen die samen slapen op een matras van dit formaat. Dat is met name praktisch als je slaapkamer klein is. Sommige mensen slapen dicht op elkaar of hebben maar weinig ruimte nodig. Dan is een gigantisch bed toch hartstikke zonde van je ruimte. Nog een maat kleiner kan ook met een breedte van 140. 

Alleen slapen met alle ruimte

Wil jij een groter bed maar vind je het idioot om in een gigantisch tweepersoonsbed te gaan liggen in je eentje? Dan is dit formaat precies goed.

Nachtrust