De vacature bedrijfsarts die mijn carrière een nieuwe wending gaf

Als pas afgestuurd arts had ik eigenlijk geen idee welke richting ik precies uit wilde gaan met mijn carrière. Er waren zoveel mogelijkheden die allen zowel voordelen als nadelen hadden. Tijdens mijn opleiding had ik met alle deelgebieden van de geneeskunde wel kennis gemaakt, maar geen enkele sprong er echt uit. En dan zag ik de vacature bedrijfsarts.

Ik had mijn perfecte baan gevonden

Bedrijfsarts, het was een discipline waar ik eigenlijk niet eerder had bij stilgestaan. En toch liet het me niet meer los dus besloot ik mijn kans te wagen. na een strenge selectie werd mijn uiteindelijk de baan aangeboden en heb ik ze met beide handen aangegrepen. Als bedrijfsarts heb je zoveel uitdagingen dat geen enkele dag hetzelfde is. Ik kom met de meest uiteenlopende mensen in contact die allen hun eigen ongemakken en verzuchtingen hebben, ik neem deel aan vergaderingen over hoe de gezondheid op de werkvloer kan verbeterd worden en ik zoek mee naar oplossingen voor allerhande werkgerelateerde medische problemen. Nog geen moment heb ik er spijt van gehad dat ik op die ene vacature bedrijfsarts reageerde en ik ben vast van plan hier nog heel lang in door te gaan.