Dagje wellness

Dagje wellness

Ik kom al heel wat jaren in de sauna. Ik vind het heerlijk om af en toe te genieten van een dagje wellness. Hier kom ik echt tot rust en dat is af en toe wel nodig, omdat ik een drukke baan en ook nog een druk gezin heb. Dus af en toe heb ik even tijd nodig om mezelf te resetten c.q. op te laden, zodat ik er weer een tijdje tegenaan kan.

Stress

Iedereen is welkom

Toen ik in het begin naar de sauna ging, zag ik voornamelijk vrouwen. Vaak zag je moeder en dochter of twee vriendinnen. Tegenwoordig zie je steeds meer mannen die ook naar de sauna gaan. Wat mij wel opvalt, is dat die mannen dan nagenoeg altijd met hun vrouw of vriendin daar zijn. Je ziet zelden twee vrienden in de sauna. Dat is natuurlijk raar, want waarom zou dat niet kunnen. Het mooie aan een sauna vind ik dat iedereen welkom is, het maakt niet uit hoe je er uit ziet. Er is niemand die jou bekijkt en / of beoordeelt op jouw uiterlijk. Je kunt daar dus gewoon jezelf zijn.

Wat kan je doen bij een sauna tijdens een dagje wellness

Als ik naar een sauna ga, dan loop ik eerst altijd even een rondje om de sauna te bekijken. Bij Thermen Nijmegen doe ik dat niet meer, omdat dit een van mijn favoriete sauna’s is, dus die ken ik al op mijn duimpje. Nadat ik de sauna bekeken heb, ga ik opwarmen in het voetenbad. Dit is ook de plaats waar ik altijd even gezellig met de persoon met wie ik die dag samen ben gekomen. Daarna ga ik een sauna opzoeken. Sauna’s met rozengeur hebben mijn voorkeur. Daarna moet er natuurlijk goed afgekoeld worden. Dat vind ik nog steeds een drempel, maar ik weet dat het belangrijk is, omdat ik anders hoofdpijn krijg en dat is natuurlijk zonde van de dag. Dus ik doe dat wel. Dan is het tijd om wat te gaan drinken en beginnen we weer van voren af aan. Heerlijk zo’n dagje wellness!

Massage