3 tips voor het plaatsen van zonnepanelen

zonnepanelen

Helaas is de aanschaf van zonnepanelen niet voordelig. Ook betaal je hoge kosten als je het plaatsen van de zonnepanelen uitbesteedt. Veel mensen kiezen er daarom voor om zelf zonnepanelen Deventer te plaatsen. Maar waar moet je dan op letten? Hieronder vind je drie tips.

1. Maak een legplan

Het is aan te raden om voor het plaatsen eerst een legplan te maken. Als je zomaar zonnepanelen gaat plaatsen, kan het een chaos worden. Sowieso kun je de zonnepanelen het beste allemaal één richting op leggen, dus of staand of liggend. Met een legplan kun je bepalen of je met een staande of liggende richting het meest optimaal gebruik maakt van de ruimte op je dak.

zonnepanelen

2. Leg zonnepanelen met eigen omvormers op schaduwplekken

Nu je toch bezig bent wil je hier natuurlijk het meeste uit halen. Zonnepanelen die op schaduwplekken liggen leveren ook wat stroom, dus je kun ook panelen op deze plekken leggen. Wel is het belangrijk om ze te koppelen aan hun eigen omvormer, zodat ze niet de opbrengst van de andere zonnepanelen verlagen.

3. Zorg voor symmetrie

Symmetrie geeft rust en het is daarom beter om de zonnepanelen symmetrisch te leggen. Leg dus aan de linker- en de rechterkant van het dak evenveel zonnepanelen.